Szociális alapú ösztöndíjak – 2013 ősz

 1244127442_forintKedves Hallgatótársaim!

Mint tudjátok nagy változásokon megy keresztül az intézményünk a struktúra átalakítás miatt (karok megszűnése). Ennek – mint minden másra az egész főiskolán – az ösztöndíjak rendszerére is hatása van. Ebben a közleményben a Szociális Ösztöndíjakkal kapcsolatos fő változásokat írom le röviden.

 

A rendszeres szociális ösztöndíj esetében a legfontosabb, hogy innentől kezdve egy közös bizottság dolgozza fel az összes kérvényt és nem karonként lebontva. Emiatt a javítás következetesebb lesz, és az igazolás és pontozási rendszer már következő szemesztertől gyorsabb fejlődésen fog keresztül menni (reményeink szerint egyszerűsödni fog).

A második dolog pedig az, hogy a felosztható keret sincs már karokra, öt kisebb részre lebontva. Emiatt nem fogjátok azt tapasztalni, hogy azok a hallgatók, akik eddig nagyobb létszámú karokon tanultak esetleg nagyobb mértékű szociális ösztöndíjat kapnak. Innentől egységes pont sávok és egységes minimum ponthatár alapján részesülhet mindenki. Ez a minimum idén 50 pontt lett.

Az eredményeket az excel tábla első munkalapján találjátok majd.

Az alaptámogatásról is pár szó. Ez ugyebár az a szociális alapú ösztöndíj, amit csak az első alkalommal első féléves hallgatók igényelhetnek. Ennek az esetében is igazak a fentebb leírt változások. Azzal a különbséggel, hogy ezek miatt itt a megszokotthoz képest kedvezőbb minimum ponthatárt tudtunk idén húzni. Ez 65 pont.

Az eredményeket az excel tábla második munkalapján találjátok majd.

A rendkívüli szociális ösztöndíjak rendszerére van legkevesebb hatással az átalakulás. Az eddig beérkezett kérvények közül majdnem mind elfogadásra került ugyanúgy, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk. Ezek eredményeiről kérem, hogy a HÖT irodán érdeklődjetek hétfőtől, mert ezek még csak neptun kódos megjelöléssel sem publikusak.

Erről emlékeztetőt találtok az excel tábla harmadik munkalapján.

És végezetül egy örömhír: Szintén az átalakulás eredménye, hogy végre lehetőségünk adódhat, egy rendszeres szociális ösztöndíjat érintő hiánypótlási rendszer kidolgozására.  Ezzel kapcsolatban már a jövő héten tárgyalásokat fogunk kezdeményezni a megfelelő illetékesekkel és tudatni fogjuk veletek a fejleményeket.

 

Üdvözlettel,
Kovács László
HÖT alelnök

Szociális ösztöndíj eredmények 2013 ősz

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>