Sportösztöndíj – Közlemény

Kedves Hallgatók!

Mint azt korábban közzétettük a Sportösztöndíj eddig megszokott rendszere megváltozik. Az aktuális Térítési és Juttatási Szabályzatban foglaltak szerint:

18. § Kulturális tevékenység és sporttevékenység támogatása

(1) Kulturális tevékenység körébe tartozik a Főiskola keretei között a hallgatók részére szervezett, illetve nyújtott kulturális tevékenység, rendezvényszervezés, karrier-tanácsadás, életviteli és tanulmányi tanácsadás, valamint mentálhigiénés életvezetési tanácsadás.

A sporttevékenységek körébe tartozik – különösen – a felsőoktatás keretei között a hallgatók részére szervezett, illetve nyújtott, testmozgást, sportolást, versenyzést, az egészséges életmódra nevelést biztosító tevékenység, valamint az életmód-tanácsadás.

(2) A támogatás pályázat útján nyerhető el, melynek feltételeit a Főiskola Kulturális és Sport Bizottság Albizottságai hirdetik meg az ügyrendjében foglaltaknak megfelelően, s az FHÖT-tel egyetértésben döntenek a támogatás odaítéléséről.

Ennek értelmében a továbbiakban nem a Diák Jóléti Albizottság, hanem a Kulturális és Sport Bizottságon belüli Sport Albizottság hirdethet meg pályázatot. Így a korábbi rendszer ezzel gyakorlatilag megszűnt. A Sportbizottság újra indíthatja ezt, vagy átalakíthatja, azonban ezzel kapcsolatos terveikről jelenleg még nem áll rendelkezésünkre információ. Amint ez változik, tájékoztatunk Titeket.

Mindezek mellett, a Diák Jóléti Albizottság határozatot hozott egy saját Élsportolói ösztöndíj rendszer bevezetéséről. Ennek keretében pályázat útján néhány olyan hallgató részesülhet majd, havi rendszerességű juttatásban, akik a Főiskola Sport Egyesületének (NYFSE) leigazolt tagjaiként nyújtanak kiemelkedő sportteljesítményt. A pályázat leadási feltételei a következő szemeszter elején kerülnek majd kihirdetésre, szintén ezen a honlapon.

Üdvözlettel,
TTIK HÖT

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>