Múzeum 1956 emlékére

image1Az Alapítvány pályázatot hirdet egyetemi és főiskolai hallgatókszámára az 1956-os forradalom és szabadságharc 58.évfordulója tiszteletére

A pályázat célja:
Az egyetemi hallgatókban felkelteni, ébren tartani és elmélyíteni az 1956-os nemzeti forradalom és szabadságharc története és szellemisége iránti érdeklődést. Az Alapítvány ezzel a pályázatával is elő kívánja segíteni, hogy 1956 történelmi szerepének ismerete és megítélése méltó helyet foglaljon el az utókor emlékezetében.
A pályázók köre: egyetemek, főiskolák, határok nélkül
A pályázat témája: az egyetem, főiskola akkori ifjúsági szervezetének (hivatalos-, vagy betiltott-, titokban működő szervezet, mint DISZ, KALOT, stb. határontúli is) 1956. október 24-i, a véres csütörtök utáni, pénteki ülésének valós, dokumentált, vagy képzelt „jegyzőkönyve”
Jegyzőkönyv a ………….. (szervezet neve) 1956. október 24-i üléséről
címmel.

A pályázatra jelentkezni az Alapítvány e-mail címén lehet, a jelentkezésről visszaigazolást küldünk. A dolgozatokat 2014. október 10-ig e-mailen és nyomtatott formában az Alapítvány címére kell eljuttatni. A „Jegyzőkönyv” nyelve magyarterjedelme ne haladja meg az A4-es papíron, 14-es betűvel írt 15 oldalt. Tartalmazhat idézeteket a hazai és világ rádió- és újsághíreiből, a kormányok, pártok, ellenzéki és nemzetközi szervezetek közleményeiből, fölhasználhatóak a korabeli valós- és rémhírek. Jelezni kérjük, ha a dolgozat már bemutatásra került valahol, vagy a bemutatását már tervezik. A beküldött anyagokat történészekből, irodalmárokból, az eseményeket átélt személyekből álló zsűri értékeli és rangsorolja. Eredményhirdetés, és a pályadíjak átadása október 22-i budapesti II. kerületi ünnepi műsorunkon lesz. Az ünnepi ülés helyszínéről és időpontjáról a pályázóknak értesítést küldünk.

Az I. – II – III. díj odaítélésének feltétele, hogy az előadók vállalják, rendezvényünk részeként bemutatják díjazott dolgozatukat.

Beadási határidő: 2014. október 10.
Eredményhirdetés és díjátadás: 2014. október 22.
Pályadíjak:
I.   díj             150 ezer Ft
II.  díj             100 ezer Ft
III.  díj              50 ezer Ft

További tájékoztatás kérhető dr. Szieberth Istvánnétól (30/99-85-273), dr.Szieberth Istvántól (30/2311652), az Alapítvány e-mail címén, telefonszámán vagy mobilon.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>