Kevesebb szemetet!

Kevesebb szemetet!
Ajánld nekünk adód 1%-át, és mi újrahasználjuk!
Humusz Szövetség adószám: 18529904-2-43
Kitöltött rendelkező nyilatkozat: http://humusz.hu/egyszazalek

Tíz dolog, amivel csökkentheted a hulladékod:
1. Vigyél magaddal bevásárlólistát, vászontáskát, kosarat!
2. Taposd laposra és gyűjtsd szelektíven!
3. Komposztálj!
4. Javíttasd meg! Használd újra!
5. Cseréld el vagy add tovább!
6. Vásárolj piacon és támogasd a helyi kereskedelmet!
7. Keresd az újrahasznosított termékeket!
8. Válaszd a visszaválthatót!
9. Járj könyvtárba, kölcsönzőbe!
10. Csökkentsd a postai levélszemetet!

gyakornok_plakat

Az alábbi feladatkörökben várunk jelentkezőket:

1. Hírszerkesztők
Bővíteni szeretnénk a csapatot. Ez egy hosszú távú, rendszeres feladat, amit többen, rotációban végeznek. Ennek alapfeltétele, hogy hulladékos háttérismeretekkel, tanulmányokkal rendelkezz. Te leszel felelős a honlapunk hírfolyamáért, a külsős hírek keresgéléséért, azok szerkesztéséért, esetenként kommentálásáért. A munka távolról végezhető, feltétel a kitűnő helyesírás, és az sem baj, ha némi szerzői, szerkesztői gyakorlattal bírsz. A feladat nagy előnye számodra, hogy napi szinten képbe kerülhetsz a hulladékpiac és a civil szféra történéseivel. Első kézből fogsz értesülni csomó értékes kezdeményezésről.

2. A Humusz kronikásai
Olyan pr-es vénával rendelkező gyakornokokat keresünk, akiknek feladata lesz, hogy a Humusz által bonyolított rendezvényekről, a szervezet körüli eseményekről, pályázati történésekről stb. beszámolót készítsenek. A krónikások felelősek lesznek a “Humusz Hírek” rovatért a honlapon, és a szervezeti hírek gazdáiként folyamatos rálátással bírnak majd a civil szervezetnél zajló munkára, a belső életre. Ők a munkatársakból szednek ki minden hasznos információt, amit közérthető formában továbbadnak a nagyérdeműnek. Egy-két alkalommal biztosan el kell minket kísérni rendezvényekre, hogy meglegyen a személyes élmény az ihlethez, de sok esetben elég lesz egy telefonos vagy e-mail-es egyeztetés is ahhoz, hogy minden információ birtokába kerülj. Feltétel, hogy jól és helyesen írj!

3. Kampánygazdák
Ugyancsak marketinges ismeretekkel rendelkező gyakornokokat várunk. A feladat, hogy egy-egy lakossági kampány kitalálásában és megvalósításában közreműködj. Ehhez alapvetően a marketing és pr eszközeire van szükség, és persze a jó ötletekre. DE! Az ötletelés nem elég, ide olyanok kellenek, akik azt is vállalják, hogy szerveznek, telefonálnak, egyeztetnek, írnak, miközben folyamatosan és nagyon kreatívak. :) Ez többnyire egy jól körülhatárolt időszakra vállalt feladat, a megvalósítás közben viszont intenzív jelenlétet igényel.

4. Közösségi média tudorok
“Facebook-függőkre” is szükségünk van, akik azt vállalják, hogy a Humusz FB oldalát folyamatosan postokkal tarkítják, és a többiekkel (ld. fent) együttműködve megosztanak minden fontos hírt a Humusz háza tájáról.

A Humusz Szövetség célja, hogy Magyarországon a fenntartható termelés és fogyasztás napi gyakorlattá váljon. Azért dolgozunk, hogy rendelkezésre álljon az ehhez szükséges ismeret és akarat, illetve kialakuljon a szükséges társadalmi, gazdasági és környezeti feltételrendszer. Ebben a munkában kiemelt partnernek tekintjük a civil közösségeket, a pedagógusokat és a felsőoktatásban résztvevő hallgatókat. Eszközeink a tájékoztatás, oktatás és tanácsadás, jó gyakorlatok felkutatása, hulladék megelőzési minták kidolgozása és megvalósítása, valamint közösségi együttműködések ösztönzése.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>