I. Coca-Cola Egyetemi TEQBALL Cup

teqballInnovatív magyar sporteszközzel mérik

össze tudásukat a hallgatók

A Coke Funiversity bemutatja: I. Coca-Cola Egyetemi TEQBALL Cup

Budapest, 2015. március 25. – A 2015-ös tavaszi szemeszterben a Coke Funiversity ismét mozgásra invitálja a felsőoktatásban tanuló diákokat, ráadásul most egy különleges hazai sporteszköz, a Teqball áll az országos egyetemi megmérettetés középpontjában.

A korábbi években futó Coke Ugró1etem és Cokeball után a következő hónapokban egy innovatív, futball alapú sportággal ismerteti meg és ösztönzi játékra a diákokat a Coca-Cola az I. Coca-Cola Egyetemi TEQBALL Cupon.

A Teqball egy futball alapú új sporteszköz és egy új sport is egyben, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, a koncentrációs készségük és az állóképességük fejlesztésére. A Teqball a labdarúgás legtisztább válfaja, mivel a játékosok között nincs fizikai kontaktus, sőt, az eszközt sem lehet megérinteni a játék közben, ebből adódóan a sérülésveszély kockázata nagyon alacsony.

„Idén szerettünk volna egy olyan mozgásformával előállni, ami igazi kuriózumnak számít. A Teqball annyira még nem ismert, pedig remek sportolási lehetőséget jelent. Annak különösen örülünk, hogy ez a sport 100%-ban magyar innováció” – mondta el Sass Dániel, az egyetemi program koordinátora.

Az országos felsőoktatási intézmények közötti verseny márciusban kezdődik egy regisztrációs időszakkal, majd 2-2 fős csapatokban mérik össze tudásukat az egyetemisták és főiskolások, először az intézményen belül, majd a legjobbak az országos döntőben. A lebonyolítási játékrend alapján összesen 12 egyetemen lesznek majd selejtezők, de minden selejtezőben maximum 24 csapat vehet részt, így fontos, hogy a jelentkezők mihamarabb regisztráljanak a Coke Funiversity facebook oldalon. A selejtezőkből továbbjutott legjobb párosok a május végén megrendezésre kerülő országos döntőben csaphatnak össze.

 

Játékrend:
Regisztráció: Március 17-től
Selejtezők: Május. 6 (szerda)
Döntő: Május vége

További információ a tornáról és a jelentkezési feltételekről: https://www.facebook.com/CokeFuniversity
További információ a Teqballról: www.teqball.com

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>