HÖOK Mentorprogram – Felsőoktatási Mentorhálózat

hook_mentorprogram[1]Jelentkezési felhívás mentori posztra a 2014/2015-ös tanévre

HÖOK Mentorprogram – Felsőoktatási Mentorhálózat

 

Kedves Hallgatók, leendő mentorok!

A HÖOK Mentorprogram országosan felvételt hirdet kortárssegítői, mentori feladatok ellátására a 2014/2015-ös tanévre. A HÖOK Mentorprogram egy olyan, az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) által támogatott esélyegyenlőségi program, mely az elsőéves hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű hallgatókat segíti a felsőoktatásban.

Felvételi kritériumok:
Szóbeli meghallgatás. A felvételire egy rövid kiadványból készülhettek fel, amely pdf formátumban letölthető innen:

 http://hook.hu/mentor/felveteli/

 Mentornak jelentkezhet minden olyan, nappali tagozatos hallgató, aki nem első tanévét kezdi a felsőoktatásban (Bsc vagy Msc vagy osztatlan képzésből) a 2014-2015-ös tanévben.

A jelentkezők vállalják, hogy amennyiben a mentorfelvételin maximum pontszámot érek el, akkor július 13. és 16. között részt vesznek a Mentorprogram által Balatonlellére szervezett Mentorképzésen; ahol a szállást, étkezést és képzést a szervezőség biztosítja számukra, de az utazás költségei a jelentkező mentorokat terheli.
A jelentkező mentorok a júliusi Mentorképzésen való részvételről július elején kapnak értesítőt emailben. A Mentorképzésen való részvétel automatikusan nem jelent bekerülést a HÖOK Mentorprogramba, mint mentor. A felvételi végleges eredményéről augusztus elején értesülnek a jelentkezők.

A mentor feladata:
A mentor azonos intézményben és szakterületen tanuló felsőbb éves, aki segíti a rábízott hallgatók intézményi beilleszkedését: tanácsokat ad tanulmányi és oktatási ügyekben, informál az aktuális pályázatokról, hallgatói juttatásokról, és ösztöndíjakról. A mentorok legfontosabb feladata, hogy felkészítsék a mentorált hallgatókat segítség nélküli egyetemi életre.
Egy mentor több hallgatót is segíthet.
A felvételt nyert hallgatók 10 hónapra- egy tanévre- vállalják mentori tevékenységüket.
A mentorok vállalják, hogy megbízásuk idején folyamatosan kapcsolatot tartanak a mentoráltjukkal/ mentoráltjaikkal, régió és/vagy intézményi koordinátorukkal; és a munkájukhoz tartozó adminisztrációs feladatokat maradéktalanul teljesítik, munkájukról írásbeli beszámolót készítenek.

További információk: http://hook.hu/hu/web/mentor

 A jelentkezés módja:

Mentorjelentkezési lap kitöltése online (elérhető: http://hook.hu/mentor/felveteli/ oldalon), melynek kitöltése után egy linkre kattintva kaptok egy pdf dokumentumot. Ezt nyomtassátok ki, írjátok alá, és legkésőbb 2014. május 12-én adjátok postára a HÖOK iroda címére (1071 Budapest, Damjanich utca 44. III/1.).

Fontos, hogy a jelentkezésnél az intézményeteknek megfelelő régiót jelöljétek be! A HÖOK Mentorprogram régiói városok szerint:

  • Budapesti régió ( Budapest, Gödöllő)
  • Debreceni régió (Debrecen, Nyíregyháza, Szolnok)
  • É-Magyarországi régió (Miskolc, Eger, Gyöngyös)
  • ÉNY- Magyarországi régió ( Sopron, Szombathely, Mosonmagyaróvár, Győr, Veszprém, Székesfehérvár, Keszthely)
  • Pécsi régió (Pécs, Kaposvár, PTE Zalaegerszeg, PTE Szombathely)
  • Szegedi régió (Szeged, Békéscsaba, Kecskemét, Szarvas)

Csak annak a jelentkezőnek a regisztrációja sikeres, aki a pdf formátumú jelentkezési lapot visszaküldi a megadott postai címre!

Jelentkezési határidő: 2014.május 11. (vasárnap)

 A szóbeli meghallgatások régiónként lesznek, 2014. május 12. -2013. június 13 között. A felvételi pontos időpontjairól és helyszíneiről a HÖOK Mentorprogram honlapján tájékozódhattok 2014.május 05. után.

A felvételi döntésről augusztusban kaptok értesítést e-mailben.

Amennyiben bármilyen kérdésetek van, az alábbi elérhetőségeken jelezzétek:

Csuhaj Andrea programvezető
csuhaj.andrea@hook.hu
+36-70/330-7262

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>