Gyászol Nyíregyháza: elhunyt Szekér László

Gyászol Nyíregyháza és az egész magyar röplabda-társadalom. Néhány nappal 61. születésnapja után autóvezetés közben rosszul lett és tragikus hirtelenséggel elhunyt Szekér László, az ismert és elismert edző, a Nyíregyházi Főiskola SE NB I-es női csapatának szakosztályvezetője.

Miután a TF-en végzett, a nyíregyházi játékos-múltjára alapozva kezdte el taposni az edzők rögös útját. Volt tréner az MGFSC-nél, a Start Sportulánál, a Szakszig-NRK-nál és a Tanárképzőnél. A Nyíregyházi Főiskola docense és a testnevelési tanszék oszlopos tagja volt, főleg női csapatok felvirágoztatásán fáradozott, de az ülőröplabda-válogatott szövetségi kapitányaként is igyekezett maradandót alkotni. Világ- és Európa-bajnoki ezüstérem és paralimpiai ötödik hely gazdagította eredménysorát.

Büszke lehetett a Szakszig-NRK-val elért bajnoki negyedik helyre, és az 1999-es Extraligába jutás is örök emlék volt számára. Kolozsi Jánossal összeforrt a nevük, akkori segítője mostanság vezetőedző a Főiskola SE-nél. Hajdanán főnyeremény volt átigazolniuk a tiszakóródi Erdősné Balogh Erikát Debrecenből, aki bő egy évtizeden át halmozta a sikereket nyíregyházi színekben. Diákolimpiai aranyérmekre is büszke lehetett Szekér tanár úr, feleségével sokat tettek azért, hogy a Bem József Általános Iskola utánpótlás-nevelése folyamatosan hatékony legyen.

A Nyíregyházi Főiskola Hallgatói Önkormányzati Testülete osztozik a család, a Nyíregyházi Főiskola és annak Testnevelési és Sporttudományi Karának gyászában.

Nyugodj békében Szekér Laci bácsi.

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>