Egy-Kör

Egyetemisták és főiskolások környezettudatossági vetélkedője

„Gyere egy körre!”

A projekt az IFKA és a Budapesti Corvinus Egyetem Tisztább Termelés Magyarországi Központjának közreműködésével valósul meg. A cél hogy felhívja a hallgatók figyelmét a környezettudatosság jelentőségére és útmutatót adjon a vidéki felsőoktatásban részt vevő hallgatóknak a „praktikusan környezettudatos” egyetemi-főiskolai léthez.

Roadshow Nyíregyházi állomása:

2010. február 17-én, szerdán 10:00-tól 13:00-ig megrendezésre kerülő roadshow célja, hogy a hallgatók az interaktív előadások és a filmvetítések során gyakorlati tanácsokat kapjanak saját közegük, illetve saját életük környezettudatosabbá tételéhez. A helyszíneken lehetőség van CO2-kalkulátor kipróbálására, ökológiai lábnyom-számolásra és fenntarthatósági témájú film megtekintésére is.

Interaktív internetes vetélkedő

A 3 fős csapatok jelentkezhetnek. Az ötfordulós vetélkedő során a nevező csapatok egymással versenyeznek. Egy egyetemről akár több csapat is nevezhet.

A csapatok a fordulók során folyamatosan pontokat gyűjthetnek; a beküldött megoldásokat szakmai bizottság bírálja el. Egy bizonyos pontszámot elért csoport tagjai mindenképp kapnak ajándékot (bio-, öko-termékek).

A verseny záró akkordjaként az elődöntőkben először a hat (régiónként kettő-kettő) legtöbb pontot elért csapat méri össze tudását, majd a döntőben a legjobb három mutathatja meg felkészültségét. Az elődöntőket és a döntőt a Duna Televízió közvetíti. A három első helyezett a média-megjelenés mellett nagyobb nyereményben részesül (pl. ökoszállodában nyaralás, kerékpár, stb.)

Jelentkezhettek egyénileg vagy csapattal az alábbi címen:

Tutkó Tímea: tutkotimi[kukac]gmail[pont]com
Dallos Gábor: dg.dallos[kukac]gmail[pont]com

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>