Csatlakozz a Facebook-on!

Hallgatótársunk!

Csatlakozz Te is a Facebook „Tiltakozunk a felsőoktatási törvény egyoldalú módosítása ellen” csoportjához, ezzel is demonstrálva azt, hogy a hallgatók véleményének figyelembe vétele nélkül nem lehet új felsőoktatási törvényt alkotni!

http://www.facebook.com/Felsooktatas

A felsőoktatásért felelős államtitkárság közzétette, egyben vitára is bocsájtotta az új felsőoktatási törvényt előkészítő, azt megalapozó koncepciót.

A koncepciót néhány, a felsőoktatási intézmények vezetéséből kiszorult sértődött professzor alkotta és bár több jó eleme is van, a jelenlegi és leendő hallgatókra nézve súlyos jogcsorbításokat tartalmaz!

A korábban kiszivárgott koncepcióhoz képest a hivatalos tervezetből kihúzták a maximum 4 vizsgaalkalmat, de nem vetették el annak megvalósítását, hanem azt taktikusan alacsonyabb rendű jogszabályban kívánják szabályozni.

Látva a hallgatók és képviselőik intenzív tiltakozását, a konfrontációt nem vállalva, az egyeztető fórumokat megkerülve kívánják bevezetni a minőség fokmérőjének egyáltalán nem nevezhető és egyébként pedig jelentős felháborodást keltő, tantárgyanként maximum 4 vizsgaalkalmat.

Ezt nem hagyhatjuk!

Ezért kell minél több hallgatónak és leendő hallgatónak csatlakoznia a Facebook oldalhoz, amely követeli, hogy a törvény módosítása kapcsán ne sérüljenek a hallgatók egyéni és kollektív jogai.

A szűk professzori kör által megalkotott vitairat NEM a kormány álláspontja, bizonyítja ezt, hogy többen, köztük kormánypárti politikusok is, kifejezték egyet nem értésüket az anyaggal kapcsolatban.

Ezért tehát mihamarabb és minél nagyobb létszámban hallatni kell a hangunkat, hogy a kormány elé kerülő tervezet a hallgatói igényeknek is megfeleljen.

Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>