Benedetta Tagliabue (Miralles-tagliabue EMBT)

logo_1378[1]A Hello Wood meghívására a barcelonai székhelyű világhírű építész, Benedetta Tagliabue látogat el Magyarországra, ahol a Design Hét Budapest 2014 alkalmából tart előadást a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem doktori iskolájának keretein belül október 8-án 10 órakor az egyetem nagy előadójában Blending and experimentation (Ötvözés és kísérletezés) címmel. Benedetta az elmélet és gyakorlat kapcsolatáról, az iroda és a hozzá szorosan kapcsolódó Miralles alapítvány munkájáról, eddigi sikerekről és a jövő kihívásairól, valamint arról beszél, hogy milyen nőként, építészként érvényesülni.

Benedetta Tagliabue_foto_Enrico BasiliBenedetta Tagliabue a legismertebb kortárs építészek közé tartozik. Nevéhez olyan markáns épületek fűződnek, mint az edinburgh-i Új Skót Parlament, Utrechti Városháza, a barcelonai Santa Caterina piac és környéke, a Diagonal mentén álló park, valamint a 2010-es Sanghaji Világkiállítás Spanyol Pavilonja, melyet a RIBA 2011 legjobb nemzetközi épületének választott. Tagliabue irodája, a Miralles-Tagliabue EMBT az idei Hello Wood alkotótáborban is képviseltette magát, ugyanis az iroda egyik vezető építésze, Salvador Gilabert Sanz az egy hetes táborban vezetett egy külföldi és magyar diákokból álló csapatot.

Még több infó itthttp://www.mirallestagliabue.com/
hol: Moholy-Nagy Művészeti Egyetem / Budapest, Zugligeti út 9. 1121
mikor: 2014. október 8. 10.00
facebook eseményhttps://www.facebook.com/events/1559042520981810/

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>